K12 Kommunikation

Anna Rikner

Anna RiknerFrilansande reporter, redaktör och korrekturläsare. Huvudsaklig inriktning som reporter är litteratur, historia och personporträtt – vilka kan handla om allt från den amerikanska läkaren som bygger barnhem på Haiti till en expert som brinner för ekologisk upphandling. Alla har en historia att berätta, det gäller bara att hitta den.

Bland de författare jag intervjuat finns Alexander McCall Smith, Sarah Waters, Gunilla Bergström, Sven Nordqvist, Barbro Lindgren, Conn Iggulden och Antony Beevor.

Som korrekturläsare arbetar jag företrädesvis med facktexter samt granskar tidningar och magasin, men i fjol korrekturläste jag även min första roman. Min styrka är att inte bara se när något blivit fel, utan även att hitta inkonsekvenser i uttryck och layout.

2015 kom min första bok, Göteborg domkyrkas jubileumsbok Beständig föränderlig, där jag var redaktör och huvudförfattare.

Bakgrund

Arbetat som journalist sedan 1999, frilansat sedan 2010. Har tidigare arbetat som nyhetsreporter, kulturskribent, lokalreporter, sportjournalist och skribent på Göteborgs-Posten, Metro, Skaraborgs Allehanda, Jönköping Nu, Kristianstadsbladet, GP Nära, Hjo Tidning och Pressinfo.

Har en fil kand i journalistik från Göteborgs universitet (JMG) och har dessutom läst historia, statsvetenskap och medie- och kommunikationsvetenskap.

Kunder (i urval)

Bif – Biblioteket i fokus, Bokmässan, Domkyrkoförsamlingen i Göteborg, Fördelen, Good News Magazine, Göteborgs universitet, Göteborgs-Posten, Historiskan, Konstnärsnämnden, Kyrkogårdsförvaltningen i Göteborg, Midroc Linq, Mässans Tidning, SR-Magasinet, Stadsledningskontoret Göteborgs stad, Svea, Nära och Älvstranden.

Telefon: +46 707 45 41 24
Mejl: anna@riknermedia.se
Hemsida: riknermedia